Tuesday, October 18, 2011

Cheese - queijinho




I made some little cheeses in the past days. These are made from the raw milk I got from the farm lady. They remind me of the cheeses made in the countryside in Northern Brazil. Those cheeses in Brazil are called "queijo de coalho."
We like it fried in some butter (low fat margarine):(. It's a good thing to do with your extra milk. Get it to coagulate in the counter top with the starter and then separate the whey from the solids. You can use a cheese cloth to put the solids hanging to dry ( I let that process to take place inside the refrigerator.) It's best for me to put in the refrigerator because I do not salt it and only rub it with salt after it has been dried. In a few days you have this nice semi-soft cheese that is so delicious. It's so good warmed between two slices of bread for breakfast!

Fiz alguns queijinhos nos ultimos dias. Esses sao feitos do leite natural que compro de uma senhora da fazenda. Esses min parecem como os queijos brasileiros que se chamam "queijo de coaho." Gostamos frito em um pouco de manteiga. E uma coisa boa pra fazer isso com seu leite extra. Deixamos coagular num canto da cozinha e depois separamos o soro da parte solida. Colocamos num material tipo gaze or qualquer pano fino ta bem. Depois e so colocar pendurado em algo dentro do refrigerador pra pingar ate a ultima gota de soro. Eu deixo dentro da geladeira todo o tempo porque nao coloco sal. Somente esfrego sal depois de todo feito. Depois de alguns dias voce tem esse queijinho nem duro nem mole e que uma delicia! Gostoso quentinho entre duas fatias de pao pra o cafe da manha!

1 comment :

  1. Hummm, que delícia.
    Meu pai tinha uma fazenda, e eu costumava fazer manteiga com o leite das vacas. Uma delícia!

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